Novosti

03.11.2020

Novi predsjednik grupacije Hyundai-Kia postao je Euisun Chung

Usmjerenje Grupacije na stranke, čovječanstvo, budućnost i društveni doprinos
U fokusu svih aktivnosti bit će klijent koji će se moći posvetiti samome sebi
Doprinijeti snovima čovječanstva o sigurnom i slobodnom kretanju i životu u miru

Iz poslovne grupacije Hyundai Motor Group (HMG, u nastavku Grupacija), koja je vlasnik proizvođača automobila Hyundai Motor Company i Kia Motors te Hyundai Mobis, koji je prva ugradnja i dobavljač rezervnih dijelova za vozila Hyundai i Kia, nedavno su priopćili da je Euisun Chung, dosadašnji izvršni potpredsjednik Grupacije, postao predsjednik. Dosadašnji predsjednik Mong-Koo Chung postao je njezin počasni predsjednik.

Grupacija će pod vodstvom Euisuna Chunga, koji je bio predsjednik Kia Motors od 2005. do 2009. godine, otvoriti novo poglavlje u svojoj povijesti. Prihvaćanjem vizije ‘Zajedno za bolju budućnost’ razvijat će i stjecati ključne tehnologije kao i kapacitet za prevladavanje tržišnih nesigurnosti, uključujući i COVID-19.

Usmjerenje Grupacije na stranke, čovječanstvo, budućnost i društveni doprinos
Prilikom stupanja na novi položaj, Euisun Chung je predstavio buduće usmjerenje Grupacije koje će biti fokusirano na stranke, čovječanstvo, budućnost, i društveni doprinos.

U fokusu svih aktivnosti bit će klijent koji će se moći posvetiti samome sebi
"Svi naši ciljevi i napori moraju biti usmjereni ka klijentu. Prvi korak do zadovoljstva klijenta je da mu odličnom kvalitetom naših proizvoda i usluga omogućimo da se fokusira na svoj život," rekao je novi predsjednik Chung. U proteklim godinama Chung je naglašavao pristup usmjeren ka klijentu i njegovom zadovoljstvu, a taj koncept zamišljen je šire - na cijelo čovječanstvo.

Doprinijeti snovima čovječanstva o sigurnom i slobodnom kretanju i životu u miru
"S ciljem omogućavanja slobodnog kretanja i blagostanja čovječanstva razvijat ćemo najinovativnije i najpouzdanije tehnologije autonomne vožnje s kojima ćemo omogućiti potpuno novo iskustvo mobilnosti,” rekao je novi predsjednik. Chung je voditelj preobrazbe Grupacije od proizvođača automobila do pružatelja rješenja mobilnosti. Grupacija će ponuditi rješenja za mobilnost koja će biti prilagođena životnom stilu klijenata i omogućiti joj liderski položaj na tržištu na različitim područjima, kao što su npr. autonomna vožnja, elektrifikacija, vodikove gorive ćelije, robotika i urbana zračna mobilnost (UAM – Urban Air Mobility).

Grupacija je zajedno s kompanijom Aptiv nedavno osnovala Motional Inc. koji će razvijati najnoviju tehnologiju za potpunu autonomnu vožnju. Grupacija i inače surađuje s brojnim globalnim partnerima u pružanju rješenja mobilnosti koja će zadovoljiti različite potrebe klijenata širom svijeta. Euisun Chung vjeruje u razvoj i upotrebu vodikove energije i najavljuje rast vodikovog ekosustava s masovnom upotrebom tehnologije vodikovih gorivih ćelija ne samo u automobilima.

Postati kompanija koju cijene zbog dijeljenja svojih plodova s klijentima
Predsjednik Chung je naglasio i značaj društvene pomoći zajednicama u kojima posluje Grupacija, a koje se odražavaju u vidu njene dugotrajne posvećenosti zajednicama i budućim generacijama.

"Hyundai Motor Group želi postati kompanija koja će realizirati snove čovječanstva o sigurnom i slobodnom kretanju i životu u miru, ali ujedno biti i kompanija koja dijeli plodove svog rada s klijentima širom svijeta."

Grupacija će graditi zdraviju korporativnu kulturu pomoću opunomoćenja zaposlenika i vodoravne komunikacije
Preobrazba Grupacije događa se i interno, s naglaskom na prilagodljivosti i okretnosti karakterističnoj za tehnološke kompanije. Pod Euisunovim vodstvom Grupacija će osnažiti svoje napore usmjerene u zdraviju korporativnu kulturu koje će realizirati opunomoćenjem svojih zaposlenika i jačanjem vodoravne komunikacije.

"Ako svaki zaposlenik bude sebe smatrao pionirom na svom području i kanalizirao tu pozitivnu energiju u naš rast i rast budućih generacija, uvjeren sam da ćemo iskoristiti nove prilike koje nam pruža svaka kriza," rekao je Chung. "Gajit ćemo korporativnu kulturu koja poštuje komunikaciju i autonomiju. Osobno ću pomoći da zadržimo kreativnu radnu sredinu u kojoj se poštuju talenti te im se omogućava da ostvare svoje ideje."

Grupacije će i pojednostaviti svoje procese donošenja odluka kako bi postali brži i transparentniji, a i ojačali komunikaciju s tržištem i time povećali vrijednost kompanije.

Euisun Chung zadnje dvije godine izvršni potpredsjednik Grupacije
Chung je u zadnje dvije godine kao izvršni potpredsjednik postao poznat po svojoj inovativnoj viziji i uspješnom vođenju Grupacije. Kao predsjednik poboljšao je poslovanje Kije na rekordnu razinu, ostvario rast Hyundaija tijekom globalne financijske krize i kao potpredsjednik uspješno lansirao luksuzni brend Genesis.

Dosadašnji predsjednik Mong-Koo Chung postao počasni predsjednik
Mong-Koo Chung, novi počasni predsjednik Grupacije, poznat je po dostignuću u napretku globalne automobilske industrije, zbog čega je ove godine primljen u Automobilsku kuću slavnih (Automotive Hall of Fame in 2020). Korporaciju Kia Motors je u Grupaciju uključio tijekom azijske financijske krize krajem 90-ih i napravio od nje globalno uspješan automobilski brend. Također je preobrazbom kompanija Hyundai i Kia pozicionirao Južnu Koreju među vodeće zemlje automobilske industrije.

Ključ do uspjeha grupacije Hyundai-Kia bila je njegova odluka da na prvo mjesto prioriteta postavi izradu kvalitetnih vozila. Počasni predsjednik Chung je u svim tvornicama širom svijeta postavio standardizirane sustave za omogućavanje proizvodnje visokokvalitetnih vozila Hyundai i Kia, a pored toga za vrijeme njegovog mandata izgrađen je jedan od najvećih centara za istraživanja i razvoj na svijetu što je unaprijedilo njihovu konkurentnost.

Počasni predsjednik Chung uveo je i novu paradigmu održivog upravljanja, kada je u Grupaciju integrirao željezaru Hyundai Steel Co., što je doprinijelo maksimalnom iskorištavanju sinergija unutar Grupacije. Time su kao prvi na svijetu uspostavili poslovni sustav kruženja izvora.

Euisun Chung na novom položaju nastavlja obiteljsku tradiciju, jer je njegov djed Juyung Chung bio osnivač Hyundaija, a otac Mong-Koo Chung je gore navedeni počasni predsjednik Grupacije.

Karijera Euisun Chunga
2018     Izvršni potpredsjednik, Hyundai Motor Group
2009     Potpredsjednik, Hyundai Motor Company
2005     Predsjednik, Kia Motors Corporation
2003     Voditelj planiranja poslovnih strategija, Kia Motors Corporation
             Izvršni potpredsjednik, odjel poslovnog planiranja, Hyundai Motor Company
2002     Viši potpredsjednik, odjel prodaje u J. Koreji, Hyundai Motor Company
1999     Direktor nabave / odjel za prodajnu podršku, Hyundai Motor Company

Kia. Prva za ljude.

 

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvoditeljča automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više