Novosti

05.11.2020

Kia se pridružila najvećoj mreži punionica IONITY

Automobilska grupacija Hyundai-Kia postala je najnoviji suvlasnik tvrtke IONITY, koja ima paneuropsku mrežu brzih punionica za električna vozila

Grupacija Hyundai Motor Group (HMG) pridružila se mreži IONITY koja je najveća europska mreža brzih punionica, u kojoj je postala strateški partner i dioničar.

Brendovi Kia i Hyundai iskoristit će širenje infrastrukture za punjenje uz mrežu autocesta po Europi i tako doprinijeti daljnjem prihvaćanju električne mobilnosti koja se temelji na nultim emisijama štetnih plinova.

Mreža punionica koristi 100-postotno obnovljivu struju
IONITY koristi europski standard punjenja CCS (Combined Charging System). S obzirom na to da mreža koristi 100-postotno obnovljivu energiju, vozači električnih vozila zahvaljujući mreži IONITY ne samo da putuju bez emitiranja štetnih emisija, nego i CO2 neutralno. To je značajan korak prema uspješnoj električnoj mobilnosti u Europi.

Širenjem infrastrukture za punjenje do manje vozačkih briga o dometu i do masovnijeg prelaska na elektromobilnost
"Za nas su proizvod i iskustvo klijenata usko povezani s udobnošću i stvarnim prednostima. S investicijom u IONITY sada smo postali dio najsuvremenije mreže infrastrukture za punjenje u Europi,” rekao je Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela za proizvode u grupaciji Hyundai-Kia. “Posvećeni smo pružanju cjelovitih rješenja koja će ljudima olakšati prelaz na ekomobilnost.”

“Ulaskom grupacije Hyundai-Kia dobili smo privrženog partnera s međunarodnim iskustvom na području električne mobilnosti,” rekao je Michael Hajesch, direktor IONITY. “Zajedničkim snagama radit ćemo na tome da obrazujemo ljude o e-mobilnosti i promoviramo inovacije na tom području s ciljem putovanja električnim vozilima kao novim normalnim, posebno na dugim putovanjima.”

 

IONITY
IONITY želi omogućiti duge vožnje električnim vozilima kao novo normalno. Tvrtka koja gradi i upravlja mrežom brzih punionica uz europske autoceste, koristi najnoviju tehnologiju s kapacitetom punjenja do 350 kW. Time vozači postojećih i budućih generacija električnih vozila – upotrebom najrasprostranijeg europskog standarda punjenja CCS (Combined Charging System) – tijekom pauze na putovanju mogu koristiti maksimalnu brzinu punjenja. Svaka stanica za punjenje IONITY ima u prosjeku 4 mjesta za punjenje. Zbog privrženosti  održivosti sve punionice IONITY nude 100% obnovljivu energiju koja je ujedno bez emisija i ugljično neutalna.

Tvrtka IONITY, smještena u Münchenu, osnovana je 2017. i u vlasništvu je proizvođača automobila BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group i Volkswagen Group.


***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2020 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više